Rangkaian G by Gojes

Rangkaian G by Gojes
Untuk wanita yang inginkan kecantikan dan mementingkan bahan yang halal, selamat dan berkesan.

Tuesday, July 11, 2017

Punca-punca jerawat
Mungkin produk penjagaan rambut yang anda guna meleleh ke muka dan menyumbat pori kulit.Jaga kebersihan anda. Basuh tangan dulu sebelum memegang muka.


Sarung bantal yang tidak ditukar dicemari dengan kulit mati, minyak dari rambut, habuk dan sebagainya. Rajin-rajinlah tukar sarung bantal ya.


Amalan pemakanan tak seimbang seperti kurang fiber (ya, sembelit juga punca kulit jerawat), banyak memakan hidangan pedas dan berminyak menyebabkan reaksi di kulit muka. Mulakan amalan pemakanan yang baik untuk mengelak jerawat.


Menggunakan produk yang berlainan jenama pada waktu yang sama menyebabkan reaksi kulit. Terutamanya jika campur produk yang ada bahan kimia bersama produk semulajadi seperti G by Gojes.

Ini kerana bahan-bahan semulajadi akan 'mengeluarkan' bahan kimia yang diletakkan dikulit muka. Jadi saranan yang baik, pilih satu sahaja produk yang terbaik.


Bila kita kerap menggunakan scrub, menekan terlalu kasar atau menggunakan scrub yang tidak sesuai dengan kulit muka, mulalah jerawat menempel kerana kulit muka kita "cedera".


Merokok atau terhidu asap rokok (seconhand smoke) mengurangkan oksigen ke sel-sel tubuh termasuk ke sel kulit. Ini menyebabkan rengsaan dan jerawat. Jadi berhentilah merokok atau elakkan diri dari asap rokok.

No comments:

Post a Comment

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...