Rangkaian G by Gojes

Rangkaian G by Gojes
Untuk wanita yang inginkan kecantikan dan mementingkan bahan yang halal, selamat dan berkesan.

Saturday, April 22, 2017

Shea Butter

KEDUDUKAN
PALING BAIK

KATEGORI
Ekstrak tumbuhan, emolien

KEGUNAAN
Dikenali di negara Latin dengan nama Butyrospermum Butyrospermum. Shea Butter merupakan satu sumber yang diekstrak dari biji pokok karite yang berasal dari Senegal, Afrika.

Shea Butter ini digunakan sebagai emolien dalam kosmetik untuk melicinkan kulit yang kering.

Shea Butter mempunyai tekstur yang kaya dengan antioksidan seperti quercetin, epicatechin gallate, gallocatechin, epigallocatechin dan asid lemak yang memberi kegebuan pada kulit (stearic dan linoleic) dan ianya sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit kering.


RUJUKAN
Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, June 2011, pages 45-55
Journal of Agricultural and Food Chemistry, October 2003, pages 6,268-6,273
Journal of Allergy and Clinical Immunology, February 2009, page S41


SUMBER: Shea Butter

No comments:

Post a Comment

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...